Medisch

Sinds oktober 2019 werkt dr. Caroline Willem voor de eenheid gynaecologie en verloskunde van AZ Sint-Maarten. Wat is het pad dat ze bewandelde voor ze bij ons ziekenhuis startte, wat zijn haar interessegebieden en waarom koos ze voor AZ Sint-Maarten? Een korte kennismaking.

Dr. Caroline Willem studeerde in 2012 als arts af aan de KU Leuven en specialiseerde zich aan de Vrije Universiteit Brussel. Als arts-specialist in opleiding werkte ze in verscheidene grote centra in binnen- en buitenland waaronder het UZ Brussel, het Albert Schweitzer Ziekenhuis (Dordrecht - Nederland), het Universitair Verplegingscentrum Brugmann (ULB-VUB) en bij GasthuisZusters Antwerpen (GZA) - campus Sint-Augustinus.

Van oktober 2018 tot september 2019 was ze werkzaam (als resident) in het Universitair Verplegingscentrum Brugmann (ULB-VUB) waar ze zich bekwaamde in de opvolging van hoog-risicozwangerschappen en prenatale echografie. Verder was ze mee verantwoordelijk voor de pediatrische gynaecologie. In 2019 behaalde ze een bijkomend echografiediploma aan de Université Paris Sud.

Haar bijzondere interesse gaat uit naar verloskunde en pediatrische gynaecologie.

Waarom AZ Sint-Maarten?

Dr. Caroline Willem: “Als stagair heb ik mogen kennismaken met AZ Sint-Maarten. De aangename werksfeer, professionaliteit en goede zorg zijn me altijd bijgebleven. Een bijkomend voordeel was dat ik via AZ Sint-Maarten ook ben teruggekeerd naar mijn geboortestreek.”

Meer weten?