Dagelijks streven we naar professionele zorg, die toegankelijk en betaalbaar is. Dat is de hoofdambitie van AZ Sint-Maarten, een groot regionaal ziekenhuis dat deel uitmaakt van vzw Emmaüs.

Ons ziekenhuis behandelt jaarlijks meer dan 47.000 patiënten, waarvan 57% in dagbehandeling. Nog eens 323.000 patiënten bezoeken de polikliniek voor een technisch onderzoek of raadpleging.

We bedienen een ruime regio rond Mechelen, die zich uitstrekt van Ranst tot Zemst en van Londerzeel tot Heist-op-den-Berg.

Het DNA van ons ziekenhuis

Openheid, samenwerking, kwaliteit, een gezonde ambitie en respect - kortweg OSKAR - zijn onze kernwaarden, hét DNA van AZ Sint-Maarten. Hiermee willen we het verschil maken voor onze patiënten, én onze medewerkers.

AZ Sint-Maarten is niets zonder zijn medewerkers. Zij zijn de kracht achter de succesformule van ons ziekenhuis.

Openheid

Respect en kwaliteit gedijen het best in een open klimaat waarin elke patiënt welkom is.

Samenwerken

De best mogelijke patiëntenzorg bieden kan enkel in teamverband. Teamwerking is niet alleen binnen de muren van het ziekenhuis belangrijk, we vormen ook een team met doorverwijzers en externe specialisten. 

Kwaliteit

Patiënten moeten op een open en transparante manier de beste zorgen krijgen. Via kwaliteitsmetingen en zelfreflectie willen we die zorg bovendien continu verbeteren. Dit alles gebeurt in open dialoog, met veel oog voor de veiligheid van de patiënten én voor het kostenbewust omgaan met de maatschappelijke middelen.

Ambitie

Elk van ons, maar ook de organisatie als geheel, heeft de gezonde ambitie om het verschil te maken in het belang van de patiënt. We willen het beste uit onszelf en uit anderen halen.

Respect

Kwaliteit leveren kan maar als iedereen naar elkaar luistert en de privacy van anderen respecteert.