Goed om weten wanneer je straks bij AZ Sint-Maarten stage loopt. Van arbeidskledij tot wat je moet doen bij ziekte tijdens je stage. 

Je identificatiebadge

Elke stagiair ontvangt bij aanvang van de eerste stage in het ziekenhuis een individuele identificatiebadge. Die badge is strikt persoonlijk en mag niet uitgeleend worden aan anderen.

Om de identificatiebadge aan te maken, wordt je elektronische identiteitskaart vooraf aan de start van je eerste stage ingelezen. Dat gebeurt tijdens de verplichte informatiesessie voor stagiairs. Je hebt je identificatiebadge nodig om te kunnen starten. Als je dat niet in orde bracht, zal je niet toegelaten worden tot de stage.

De identificatiebadge heeft verschillende functies:  identificatie van de stagiair, toegang tot de parking, toegang tot het gebouw en tot specifieke ruimtes, toegang tot eigen kleedkastje, bediening van het beloproepsysteem van patiënten en andere toepassingen.

De stagiair dient zijn identificatiebadge na afloop van elke stage bij te houden, aangezien deze badge opnieuw gebruikt wordt bij elke nieuwe stage die de stagiair loopt binnen AZ Sint-Maarten, ook in latere jaren. Vandaar is het belangrijk om deze zorgvuldig te bewaren.

Je eerste stagedag

Op je eerste stagedag meld je je aan bij de M-desk (route 012, open op weekdagen van 8.30 tot 16.30 uur). Daar krijg je je identificatiebadge. Met die badge krijg je toegang tot de kelderverdieping met de kledijautomaat en kleedkamers. Nadat je je omgekleed hebt (indien van toepassing), meld je je op het afgesproken uur in arbeidskledij aan op de dienst waar je stage zal lopen.

Arbeidskledij

Wanneer arbeidskledij verplicht is voor de  functie wordt deze voorzien door het ziekenhuis. De stagiair wordt gekleed volgens de kledijvoorschriften van de beroepsgroep die hoort bij de functie als stagiair.

Hoofddoek

Ons ziekenhuis staat het dragen van een hoofddoek voor praktiserende moslims toe, tenzij dit omwille van objectiveerbare redenen zoals hygiëne of veiligheid (bijvoorbeeld op de operatiekamers of in de keuken) moet verboden worden. Deze mag enkel het hoofdhaar bedekken.

Wie een hoofddoek wil dragen, kan zich aanmelden aan de hoteldienst (route 922) tussen 7.00 en 18.00 uur op weekdagen en tussen 7.00 en 16.30 uur in het weekend en op feestdagen.

Kleedkamer en kleedkastje

Voor stagiairs die arbeidskledij moeten dragen, voorziet het ziekenhuis een kleedkamer en een kleedkastje. De kastjes worden afgesloten met een identificatiebadge. Na afloop van de stage dient het kastje leeggemaakt te worden. 

Maaltijden

Tijdens de stage kan de stagiair maaltijden aan personeelstarief verkrijgen in het personeelsrestaurant Resto M! Hier kan enkel elektronisch betaald worden. Daarnaast is er een bezoekerscafetaria en broodjesbar in de zorgboulevard waar naast elektronisch ook cash kan betaald worden.

Bereikbaarheid

Het ziekenhuis is vlot bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Naast de 1.600 parkeerplaatsen voor werknemers, bezoekers en patiënten is er een ruime fietsenstalling voor medewerkers. Met de bus geraak je ook makkelijk aan het nieuwe ziekenhuis.

Ziekte tijdens stageperiode

Verwittig je stagementor of de afdeling waar je stage loopt en je school.

Schoeisel

Draag steeds aangepaste schoenen. Dit zijn gesloten schonen met een gladde zool, geluidloos, comfortabel, veilig en makkelijk te reinigen.

Smartphone/GSM

Tijdens de stage-uren is het gebruik van je smartphone/GSM niet toegestaan.

Dagelijkse feedback stage verpleegkundige

Stagiairs verpleegkundigen gebruiken voor dagelijkse feedback het uniforme formulier van AZ Sint-Maarten. Er worden geen andere formulieren gebruikt. Je print zelf de nodige exemplaren af. 

Blanco formulieren vind je hier.

De richtlijnen voor het invullen van de formulieren vind je hier

Infobrochures

Lees de infobrochure van je dienst waar je stage zal lopen grondig voor je start. De dienstspecifieke infobrochures worden momenteel volop aangepast aan de structuur van het nieuwe ziekenhuis. Zodra die beschikbaar zijn, vind je ze hier. 

Interessante pagina's