Wielerinfo avond t.v.v. de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Donderdag 23 april 2020 - inschrijven verplicht

De dienst kwaliteit & strategie van AZ Sint-Maarten (Mechelen) fietst mee met de 1000 km voor Kom op tegen Kanker! Om het startgeld bijeen te zamelen, organiseren wij een wielerinfo avond.

Op deze avond brengen we vier topics die voor alle fietsniveaus van toepassing zijn. 

Praktische informatie

Donderdag 23 april 2020
Deuren: 18.45 uur - Aanvang 19.30 uur 
Kostprijs: € 5, te betalen de avond zelf 
Locatie: Congrescentrum AZ Sint-Maarten, Liersesteenweg 435, 2800 Mechelen - volg route 130

Inschrijven is verplicht en kan via onderstaande knop.

Trainingsadvies

Rudi Stroobants - Sports2

Hoe pak je je trainingen het beste aan? Zie je even niet meer het bos door de bomen? Heel wat sporters trainen zonder te beseffen hoeveel (of hoe weinig) rendement ze uit hun trainingsarbeid halen. Of je nu beginner, gevorderde of topsporter bent, velen twijfelen wel eens over hun aanpak. Train ik niet te zwaar? Hoe lang moet mijn training duren? Hoe kan ik sneller recupereren?

Bikefitting

Jean Luc de Meyer - Bike Experience

Vaak worden er vele euro’s besteed aan de ‘perfecte’ fiets, maar wordt er niet gedacht aan de perfecte positie op de fiets. Voor iedereen is het belangrijk om met de juiste fietsafstelling te rijden. De correcte zadelhoogte, de juiste plaatsing van de schoenplaatjes, de juiste hoogte van het stuur,... Al die factoren zijn belangrijk voor de correcte afstelling van de fiets. Met een bikefit zoek je het evenwicht tussen comfort en efficiëntie om de prestatie te optimaliseren.

Screening

Dr. Oscar Semeraro - cardioloog - AZ Sint-Maarten

Een sportief leven is gezond, maar je gaat best pas aan de slag na een grondige check-up door een sportarts. Die weet welke belasting je lichaam tijdens het sporten ondergaat. Ook jonge atleten en beginnende sporters doen er goed aan om zich – eenmaal ze beginnen met intensieve sportbeoefening - grondig te laten screenen en adviseren.  Dr. Oscar Semeraro - cardioloog, geeft graag enkele vuistregels mee om gezond te sporten.

Voedingsadvies

Laura Celis - diëtiste - AZ Sint-Maarten

Misschien heb je een mooi stalen ros op de kop getikt om een paar kilootjes kwijt te raken. Of heb je halverwege een lange duurrit gemerkt dat je zo leeg was dat je geen deuk meer in een pakje boter trapte. En anders heb je vast op je eerste lange klim verzucht dat je de volgende keer alle overtollige kilo’s thuis wilt laten. Hoe het ook zij, op een moment ga je je afvragen hoe het zit met het onderwerp fiets en voeding. Daarom in het kort wat je moet doen en wat je moet laten.