Een ziekenhuisopname kan je dieper raken dan verwacht. Weet je geen blijf met je gevoelens? Ben je op zoek naar steun in je geloof of levensovertuiging? 

Dan kan je, of je nu gelovig bent of niet, terecht bij onze pastors. Zij zijn opgeleid om te luisteren naar wat je bezighoudt en om samen te zoeken naar wat je houvast, zin en richting geeft.

Je hoeft niet gelovig of katholiek te zijn om een pastor te spreken. Iedereen heeft levensvragen. Wil je graag iemand spreken van jouw eigen geloofstraditie? Je kan ook beroep doen op een contactpersoon van andere levensovertuigingen.

Tijdens moeilijke momenten kan je terecht bij de ziekenhuispastors voor een bezoek, een gesprek, een gebed of een ritueel.

Even tot rust komen?

Kapel

In de kapel kan je terecht voor stilte, bezinning of een gebed. Je vindt er ook een levens- en intentieboek, waarin je kan neerschrijven wat je nauw aan het hart ligt. Ook een bijbel, gebeden en bezinningsteksten zijn daar beschikbaar.

De kapel vind je aan Route 337.

Stille ruimte

Je kan in het ziekenhuis de stille ruimte bezoeken (Route 122). Hier kan je terecht voor verstilling en rust. Er is ook een gebedsmatje voor moslims ter beschikking.